Tilbake til
Jeg vil gjøre oppmerksom på at bildene på denne siden er datamanipulert, og at utgangsmaterialet har vært gamle og til dels svært dårlige svart-hvitt bilder. Det kan derfor ikke garanteres at fargene som bilene her presenteres i var de som bilene ble vist med opprinnelig. Det har vært meget vanskelig å finne ut noe særlig om konsept bilene som Mercury hadde, og sitter noen inne med opplysninger som kan være av interesse for å forbedre denne siden, vil jeg være takknemlig for en henvendelse.

XM-800 ble presentert i 1954 på Detroit Automobile show. Den hadde glassfiberkarosseri, og var 13 cm bredere enn en vanlig Mercury. Bilens interiør hadde fire separate stoler, som var adskilt med solide armlener. Bilen var kun en modell, og var ikke utstyrt med motor og andre nødvendigheter for at den skulle kunne kjøres
1956 XM turnpike
XM-Turnpike Cruiser var det store trekkplasteret på bilutstillinger i 1956. Konseptbilen var inspirert av President Eisenhovers framstøt for å få ferdigstilt interstate veinettet i USA på femtitallet. Mange av designelementene kan gjenkjennes på Mercury Turnpike Cruiser som ble tilbudt året etter. Mere bilder av bilen får du ved å klikke på bildet.
Comet Super Cyclone var en udramatisk stil studie som ble vist i 1964. Det som skiller den fra den regulære produksjonsmodellen er hovedsaklig taklinjene, lyktene og grillen. Interiøret var også litt mer jålete enn det som kom i produksjon
1964 Mercury Super Marauder var en toseters versjon av 64 Mercury. Bilen ble lagd for Mercury av selveste George Barris, og hadde blant annet 427 motor og hodestøtter med innebygde blinklys. Det mest dramatiske med bilen var at den ikke hadde ratt, men ble styrt av en tidlig versjon av Wrist-Twist systemet.

Mercury Montego var en annen konseptbil i 1964. Bildet er det eneste jeg har klart å fremskaffe om denne bilen, så noe mer kan jeg ikke fortelle om denne. Navnet Montego skulle derimot bli brukt av Mercury senere

Mercury Park Lane 400 var en bil som ble vist på bilutstillinger i 1965. Den hadde blant annet markeringslys i listverket på dørene, og fikk også lykter i forskjermene, såkalte cornering lites, noe som skulle komme i produksjon året etter.
Man leggger også merke til de rektangulære lyktene i grillen, som aldri kom på en serieprodusert modell. En annen ting som aldri kom i klørne på den vanlige bilkjøper var Wrist Twist styringen, da denne ble forbudt av de Amerikanske myndigheter pga. nye sikkerhetskrav som ble innført i 1966.
Mercury Astron var en show bil bygd for å vises frem i 1966. Stilige detaljer som dører uten dørhåntak, T-top og et helt annerledes listverk gjorde bilen kulere enn den vanlige serieprodusrte utgaven. Bilen hadde også anderledes grill og lykteringer enn standard utgaven.
1968 Montego Super Spoiler er vel noe av det tøffeste Mercury har vist av konseptbiler. Et ualmindelig rått stuk, og bilen ble vist i en knall gul farge på årets bilmesser.
1970 Mercury El Gato var en eksperiment utgave av populære Cougar. For maksimal strømlinjeformet fasong fikk bilen et fastback tak, og frontruta var sterkt skrådd. Bilen hadde også støtabsorberende materiale i fronten.
Mercury Olympian var en prototype på en bil som aldri kom på programmet for 1958